Our Ashram

De term ‘Ashram’ komt van het woord ‘Shram’ uit het Sanskriet. Dit kan vertaald worden als ‘inspanning’. Een Ashram is een plek waar men zich inzet om aan zichzelf te werken. Een plek om zich terug te trekken en los te komen van reguliere gewoontes en patronen. Een plek om nieuwe energie en nieuw zelfinzicht op te doen. In de praktijk is een Ashram daarom een plek waar vaak gefocust wordt op zelfontwikkeling, bijvoorbeeld door middel van Yoga en Meditatie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van kennis en vaardigheden om om te gaan met uitdagingen in het dagelijkse leven.

Onze Ashram is gelegen aan de rand van Krimpen aan den IJssel, een dorp in Nederland. Het is omgeven door natuur met aan de ene kant het natuurrecreatiegebied ‘De Krimpenerhout’ en aan de andere kant het natuurgebied ‘Roesteiland’. De prachtige natuur en de unieke locatie maken de Ashram zeer geschikt voor stilte, yoga en andere programma’s. Het vrijstaande gebouw heeft verschillende ruimtes voor Yoga, workshops, vergaderingen, een grote zaal met een tempel, een eetzaal, een keuken en een bibliotheek met een winkeltje met boeken, Pooja (rituelen) benodigdheden en Indiase kleding. Daarnaast staat er een meditatiehut (Yagya Shala) naast het hoofdgebouw, speciaal voor meditatie sessies en spirituele vuurceremonies. De weide naast het gebouw wordt gebruikt voor buitenprogramma’s. Op termijn wordt daar een meditatietuin gerealiseerd. De dichtstbijzijnde bushalte (Krimpenerhout) ligt op 350m afstand. De Ashram is goed bereikbaar met de auto via de N210 en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid op het terrein. Er staat ook een laadpaal waar twee elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen opladen.

Gebruik van onze ruimtes

Wij hebben drie binnenruimtes beschikbaar voor uw vieringen, vergaderingen of lessen/workshops. Alle ruimtes hebben vloerverwarming. Het verzorgen van (vegetarische) catering voor uw event is bespreekbaar. 

Zaal 1: VISHVATMA
Deze zaal is ongeveer 45 m2 groot en biedt ruimte tot ongeveer 40 personen, afhankelijk van de opstelling. De zaal is ideaal voor kleine workshops, lezingen en vergaderingen. Faciliteiten: scherm, pantry, tafels, stoelen.

Zaal 2: SHRI JAGANNATH PURI
Deze zaal is ongeveer 75 m2 groot en biedt ruimte tot 80-90 personen, afhankelijk van de opstelling. De zaal is ideaal voor grotere lezingen, vergaderingen, feestjes en groepslessen. Faciliteiten: scherm, wastafel, tafels, stoelen.

Zaal 3: SHRI RAMESHWAR DHAM
Deze zaal is ongeveer 130 m2 groot en biedt ruimte tot 150-175 personen, afhankelijk van de opstelling. De zaal is ideaal voor conferenties, huwelijksfeesten en andere grotere feesten. Faciliteiten: tempel, scherm, geluidsinstallatie, stoelen.

Bel of stuur een e-mail voor meer informatie.

Regels bij bezoek

Onze Huisregels

 1. Iedereen helpt mee een prettig verblijf te bevorderen door hinder en overlast voor anderen te voorkomen (geen ongewenst gedrag vertonen).
 2. Iedereen helpt mee een prettig verblijf te bevorderen door de omgeving binnen en buiten schoon te houden.
 3. Huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein en in het gebouw.
 4. Iedereen doet binnen de schoenen uit en draagt passende kleding.
 5. Gebruik en bezit van alcohol/drugs en gebruik van sigaretten zijn niet toegestaan op het terrein en in het gebouw. Indien deze regel wordt overtreden, wordt een boete opgelegd van €500,- per overtreding.
 6. Het is niet toegestaan vlees, vis en eieren te nuttigen op het terrein en in het gebouw. Voedsel waarin deze of andere niet-vegetarische ingrediënten zitten, is ook niet toegestaan.
 7. Het opvolgen van instructies van medewerkers van Brahmrishi Ashram Netherlands is ten alle tijden verplicht.
 8. Bezoekers kunnen bij ongeoorloofd gedrag, het zich niet houden aan de regels en bij het niet opvolgen van aanwijzingen van de medewerkers van Brahmrishi Ashram Netherlands van verdere aanwezigheid/bezoek worden uitgesloten.
 9. Persoonsgegevens worden bij constatering van een strafbaar feit doorgegeven aan de politie.

Aansprakelijkheid

 1. Brahmrishi Ashram Netherlands is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van deelnemers zowel op het terrein als in het gebouw.
 2. Brahmrishi Ashram Netherlands is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade, schade geleden door derden, schade veroorzaakt door haar medewerkers of door ingeschakelde derden.
 3. Brahmrishi Ashram Netherlands is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade voortvloeiende uit het gebruik van door een bezoeker gebruikte materialen.
 4. Brahmrishi Ashram Netherlands is niet verantwoordelijk voor eventuele blessures opgedaan tijdens activiteiten en bezoekers wordt ten alle tijden aangeraden om hun eigen grenzen aan te geven en hiernaar te handelen.

Comments are closed.